Jablíčkový skvost „BÁJEČNÁK“ je jemný jako pěna: Vždy když mi zůstanou navíc jablka, připravím tento parádní pamlsek!

-
Příprava6 min.
-
Vaření24 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí2 393
Chcete si upéct něco dobrého ke kávě, ale netrávit moc času v kuchyni? Pak pro vás máme dnes něco speciálního a božského.
Jedná se o ten nejlepší jablečný koláč, jaký jste kdy měli. Variace chutného těsta a jablek je fantastická.
Je naprosto fantasticky vláčný. A jeho bleskurychlá příprava?
Ta Vás jedině příjemně potěší.
Budeme potřebovat následující ingredience:
TĚSTO
- 4 vejce
- 1 šálek cukru
- 1 šálek jogurtu
- 9 lžic rostlinného oleje
- 2 šálky mouky/ hladká
- 1 prášek do pečiva
NÁPLŇ
- 1 kg jablek
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 3 lžíce strouhaného másla
- 1 šálek cukru
- 1 lžička skořice
Takto budeme v receptu postupovat:
- Smíchejte vejce s cukrem. Přidejte olej a jogurt, poté mouku a prášek do pečiva. Směs rozdělíme na dvě stejné části.
- Umístěte jednu část do plechu o velikosti 25 x 35 cm, vystlaného pečícím papírem a vložte do předehřáté trouby na 190 stupňů a pečte asi 10 minut.
- Během této doby uvařte jablka s cukrem.
- Přidejte strouhané máslo a skořici. Vyjměte plech z trouby, umístěte náplň na plát, doplňte zbylým těstem a vraťte do trouby.
- Pečeme do zlatohnědé barvy. Potom koláč posypeme moučkovým cukrem, necháme vychladnout, nakrájíme na kostičky a podáváme.
Máme hotovo!
Přejeme Vám dobrou chuť!
zdroj: ygochau.ru/vkusnyy-retsept-yablochnyy-pirog-dlya-lenivyh-gotů-za-neskolko-minut.html
Leave a Review